• Kari Milch Agledahl

    Spesialist i øyesykdommer og overlege ved Hammerfest sykehus, Finnmarkssykehuset. Hun er førsteamanuensis i medisinsk etikk ved UiT Norges Arktiske Universitet, hvor hun underviser legestudenter i etikk og profesjonell kompetanse. Agledahl er leder for den nasjonale forskningsetiske komité for medisin og helsefag (NEM).

  • Olav Gunnar Ballo

    Olav Gunnar Ballo er født i Alta i 1956. Han arbeidet i hjemkommunen som allmennpraktiserende lege fra 1985 til 1997. Fra 1997 til 2009 var han stortingsrepresentant for Finnmark, før han i 2009 ble direktør ved Rettsmedisinsk institutt. Han vendte tilbake til Alta som fastlege i 2010, og arbeider fortsatt som fastlege i Alta, avbrutt av fire år som kommuneoverlege og fastlege i Loppa (2016-20) og to år som rådgivende overlege for NAV Troms og Finnmark (2020-22). Han har i arbeidet som kommunelege og fastlege vært sykehjemslege ved fem forskjellige sykehjem.

  • June Brita Eira

    Sámegillii: Mun lean Gárena Máhte Mihkkila Ristiinna ja Ovlla Juhan Nils Pedara Nils Máhte June, ja lean lean Guovdgeaidnulaš. Gergen sámi buohccedivššároahpuin 1998, lean dasto čađahan jođiheaddjeoahpu ja buohccedikšumastera. Odne barggan suohkanjođiheaddjin dearvvašvuođa ja fuolahusbálvalusas Návuona suohkanis.

    På norsk: Jeg heter June Brita Eira, er fra Kautokeino, og er blant de første som ble uteksaminert fra samisk sykepleierutdanning i 1998. Siden har jeg tatt videreutdanning i ledelse og master i distriktsykepleie. Jeg jobber i dag som kommunalleder for helse og omsorg i Kvænangen kommune.

  • Svein Ivar Fylkesnes


    Overlege Noklus og sykehjemslege.

    Spes. geriatri og infeksjonssykdommer

  • Christine Gulla

    Sykehjemslege og fastlege på Askøy.

    Spesialist i allmennmedisin og doktorgrad i legemiddelgjennomganger på sykehjem.

  • John-Ingvard Kristiansen


    Spesialrådgiver i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet med ansvar for TryggEst.

    Utdannet pedagog med vekt på spesialpedagogikk, og har tidligere vært førstelektor i spesialpedagogikk på høyskole.

  • Grete Mehus

    Professor i Helsevitenskap og underviser på bachelorprogrammet på Helsefakultetet, Universitetet I Tromsø, studiested Hammerfest. Forskningsinteressen retter seg mot hvordan det er å leve, bo og arbeide i distriktene samt på samisk kultur og kulturell trygghet for pasientene. Hun har bidratt til å utvikle det samiske studieprogrammet i sykepleie på UiT og til læringsutbyttene rettet mot hvordan sykepleiere kan bidra til kulturell trygghet i pleie- og omsorgstjenestene. Hun leder forskningsgruppen Rural and Remote Nursing and Healthcare. Mehus er fra Finnmark og har selv mikset etnisitet. Hun har tatt både sykepleierutdanning, intensivsykepleierutdanning i Finnmark og tok hovedfag og doktorgrad I Tromsø. Hennes  kliniske praksis er fra Hammerfest sykehus sin intensiv- og barneavdeling.

  • Christine Haga Sørlie


    Utdannet hjelpepleier og prest.

    Videreutdanning i sjelesorg og etikk. Etterutdanning i demens og frivillighet. Arbeidet i sykehjem, hjemmesykepleien og Den norske kirke. Leder av etikksatsingen i KS siden 2016.

  • Emilie Svensson

    Spesialist i allmennmedisin, (fastlege og legevaktslege). Emelie er også kommunal diabeteslege og sitter i medisinsk fagråd i Diabetesforbundet. Jeg er også medisinskfaglig ansvarlig lege for overgrepsmottaket i Alta.

  • Anja Helena Øfsti Uglem

    Jobber som interkommunal samhandlingsleder for kommunene i Finnmark og en del av samhandlingssekretariatet i Helsefellesskapet Finnmark. Utflyttet trønder som har opphold seg i Finnmark siden 2009. Utdannet sykepleier, men har stort sett jobbet med organisasjonsutvikling, samarbeid og ledelse i offentlig sektor. Bosatt i vakre Sør-Varanger, helt på grensa til Russland!

  • Helene Waage


    Universitetslektor ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg. Hun underviser og driver med fagutvikling i pplæringsprogrammet 
    Musikkbasert miljøbehandling. Helene har utøvende og vitenskapelig musikkutdanning fra henholdsvis Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Hun har lang fartstid som allsidig utøvende musiker (cello, sang, keltisk harpe) og som terapeutisk musiker i eldre- og demensomsorgen. Helene har doktorgrad fra Universitetet i Agder hvor hun forsket på hverdagssang for personer med demens og deres nærmeste. Hun har også bidratt med kapittel i antologien Samsang gjennom livsløpet.

     Waage, H. (2023). Musified togetherness: Co-singing in families living with dementia [Doctoral dissertation]. University of Agder. https://hdl.handle.net/11250/3111231

    Waage, H. (2022). Co-singing in families living with dementia. In R. V. Strøm, Ø. J. Eiksund, & A. H. Balsnes (Eds.), Samsang gjennom livsløpet (pp. 327–353). Cappelen Damm Akademisk.